ĐUVEČ SA PEČURKAMA

500 g svežih šampinjona,
150 g mariniranih pečuraka,
2 glavice crvenog luka,
2 čena belog luka,
1 veća paprika babura,
1 veći paradajz,
130 g pirinča,
2 kašike margarina,
1 kašika seckanog peršuna,
1 kašičica mlevene paprike,
mešavina začina, so, biber,
ulje.
PRIPREMA:
Šampinjone operite, ili još bolje dobro obrišite (tako imaju bolji ukus) i isecite na četvrtine, papriku i paradajz očistite i isecite na kockice, a crveni i beli luk iseckajte što sitnije. Pirinač napola obarite u slanoj vodi pa ga ocedite od suvišne tečnosti i isperite malo mlakom ili hladnom vodom da se ne bi lepio. Na malo ulja propržite crveni i beli luk, dodajte papriku, šampinjone i kratko propržite. Potom dodajte polubareni pirinač i paradajz pa dinstajte uz povremeno dolivanje vode. Kada pirinač omekša, dodajte mlevenu papriku, seckani peršun i začine po ukusu. Na kraju dodajte margarin i polako promešajte.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake