MEKSIČKA MUSAKA

2 čena belog luka,
4-5 crvene paprike,
1/2 žute paprike,
1/2 zelene paprike,
3 tikvice,
1 crveni luk,
maslinovo ulje+puter,
1 konzerva kukuruza šećerca,
1-2 kesice mešavine meksičkog začina (burito ili fajita),
1-2 dl vode,
1/2 kg sira gaude,
1 paket većih tortilja,
čili prah,
1-2 pileća filea.
PRIPREMA:
Na mešavini putera i maslinovog ulja prodinstajte na štapiće narezani pileći file. Dodajte isečenu papriku i crveni luk. Kad se malo prodinstaju, dodajte beli luk i kukuruz. Dodajte začin i malo vode po potrebi. Dodajte tikvice isečene na kocke, još čilija i soli po ukusu. Prodinstajte još pet minuta i ako treba dodajte još vode da bude dosta tečnosti kako bi se tortilje mogle dovoljno natopiti. U vatrostalnoj posudi dno malo nauljite i slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red rendane gaude i tako dok ne utrošite sav materijal.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake