PASULJ SA JAJIMA

1/2 kg belog pasulja,
4 kuvana jajeta,
200 g kačkavalja,
1 kašika seckanog peršuna,
3 struka od zelenog dela mladog luka,
2-3 čena belog luka,
1 kašičica mlevene paprike,
250 ml slatke pavlake,
2 kašike kisele pavlake,
3 jajeta,
so, biber.
PRIPREMA:
Pasulj skuvajte i izmiksajte. Ako nemate vremena, možete da koristite i pasulj iz konzerve.  Dodajte mlevenu papriku, iseckan crni luk, ispresovan beli luk, peršun, so i biber. Sve dobro promešajte i izručite u vatrostalnu posudu podmazanu puterom. Masu od pasulja ravnomerno rasporedite, preko nanesite polovinu izrendanog kačkavalja, zatim kolutove tvrdo kuvanih jaja i ostali deo kačkavalja. Umutite pavlaku sa jajima, malo posolite i prelijte preko kačkavalja. Stavite da se zapeče na 200 stepeni oko 30 minuta. Isključite rernu, pokrijte folijom i ostavite da odstoji još oko 15 minuta. Služite vruće uz salatu po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake