Prolećni đuveč

Potrebno je:
- šolja integralnog pirinča
- 2 šolje čorbe od povrća
- kašika maslinovog ulja
- 2 struka mladog belog luka
- 2 struka mladog crnog luka
- crvena paprika, isečena
- zelena paprika, isečena
- pola šolje isečenih šampinjona
- šolja isečenih špargli (po 2 cm)
- šolja graška
- šolja spanaća, obarenog i isečenog
- trećina šolje isečenih crnih maslinki
- malo soli i bibera
- manja tegla ili konzerva paradajza u sosu
Priprema:
Pomešati pirinač i čorbu od povrća, pustiti da proključa. Potom smanjiti temperaturu i kuvati oko 40 minuta. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Kad je pirinač kuvan, zagrejati ulje u tiganju pa dodati luk, paprike, šampinjone, šparglu, spanać, maslinke, so i biber. Dinstati oko pet minuta, dok špargle ne omekšaju. Dodati pirinač i paradajz, pa premestiti u posudu u kojoj će se peći, i staviti u rernu. Peći oko deset minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake