Napravite salatu sa šunkom (u kroasanu ili pecivu)
Ova salata nije sinonim za patnju već za kremasti užitak serviran u mekanom kroasanu. Probajte super jednostavan i ukusima prilagodljiv recept.
Blagdani su vrijeme obiteljskih okupljanja, druženja, dobre hrane i pokoje kapljice, ali isto tako su i vrijeme pretjerivanja. Često se dogodi da u želji za što ljepšim i bogatijim blagdanskim stolom svega skuhamo malo previše. Često je kuhana šunka ta koja se danima povlači po hladnjaku.
Ove sam godine tom problemu doskočila sa super jednostavnim i ludo ukusnim rješenjem. Sve ostatke šunke pretvorila sam u ukusnu salatu!
Ovo je jednostavan recept u kojem se koristi sve ono što je imate u hladnjaku. Shvatite ga kao smjernicu i poigrajte se s kombinacijama i dodacima pa napravite svoju savršenu salatu. Za dodatan šmek predlažem da u salati koristite dimljenu šunku.
Ako salatu na kraju još servirate u svježem kroasanu ovaj “reciklirani” obrok postat će prava gozba.
Sastojci
- 300 g šunke
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 3-4 kisela krastavca
- 1 žlica dijon senfa
- 2 žlice sjeckanog kopra
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 100 g majoneze
- kroasan ili pecivo za posluživanje
Priprema:
Šunku nasjeckajte na sitne kockice ili još bolje ubacite je u sjeckalicu da ona odradi posao za vas.Narežite jaja i krastavce na sitno pa ih dodajte šunki. Dodajte senf, sjeckani kopar i peršin te majonezu i sve dobro izmiješajte.Ovako pripremljenu salatu čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Moj prijedlog je da je poslužite u svježem kroasanu uz sezonsku salatu.
Primjedbe
Objavi komentar