Napravite salatu sa šunkom (u kroasanu ili pecivu)

Ova salata nije sinonim za patnju već za kremasti užitak serviran u mekanom kroasanu. Probajte super jednostavan i ukusima prilagodljiv recept.

Blagdani su vrijeme obiteljskih okupljanja, druženja, dobre hrane i pokoje kapljice, ali isto tako su i vrijeme pretjerivanja. Često se dogodi da u želji za što ljepšim i bogatijim blagdanskim stolom svega skuhamo malo previše. Često je kuhana šunka ta koja se danima povlači po hladnjaku.
Ove sam godine tom problemu doskočila sa super jednostavnim i ludo ukusnim rješenjem. Sve ostatke šunke pretvorila sam u ukusnu salatu!
Ovo je jednostavan recept u kojem se koristi sve ono što je imate u hladnjaku. Shvatite ga kao smjernicu i poigrajte se s kombinacijama i dodacima pa napravite svoju savršenu salatu. Za dodatan šmek predlažem da u salati koristite dimljenu šunku.
Ako salatu na kraju još servirate u svježem kroasanu ovaj “reciklirani” obrok postat će prava gozba.

Sastojci

  • 300 g šunke
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 3-4 kisela krastavca
  • 1 žlica dijon senfa
  • 2 žlice sjeckanog kopra
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 100 g majoneze
  • kroasan ili pecivo za posluživanje
  • Priprema:
    Šunku nasjeckajte na sitne kockice ili još bolje ubacite je u sjeckalicu da ona odradi posao za vas.
    Narežite jaja i krastavce na sitno pa ih dodajte šunki. Dodajte senf, sjeckani kopar i peršin te majonezu i sve dobro izmiješajte.
    Ovako pripremljenu salatu čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Moj prijedlog je da je poslužite u svježem kroasanu uz sezonsku salatu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake