Lisnati jastučići s dimljenom vratinom i špinatom


Ovi jastučići nisu za spavanje već za ukusno i glasno hrskanje, po mogućnosti u dobrom društvu. Združuju laganu ricottu i špinat s dimljenom vratinom, a gotovi su za manje od pola sata.

Ako tražite jednostavno, brzo i ukusno jelo za svoje ukućane ili goste, našli ste ga u obliku ovih jastučića od lisnatog tijesta. Volim recepte koji nude mogućnost igranja sa sastojcima i ovo jelo je upravo rezultat te “igre”.
Dimljena vratina daje odličan kontrast laganoj ricotti i špinatu, glavnim sastojcima nadjeva ovih jastučića. Gotovi su za manje od pola sata i mogu se jesti i prstima pa su odlična opcija za druženja s prijateljima.

Sastojci

  • ZA 12 KOMADA:
  • 450 g lisnatog tijesta
  • 125 g PIK dimljene vratine
  • 200 g svježeg špinata
  • 250 g ricotta sira
  • 100 g tvrdog sira (gouda)
  • sol, papar
  • muškatni oraščić
  • 1 jaje
  • Priprema:
    Razvaljajte lisnato tijesto pa ga narežite na 12 kvadrata dimenzija 10×10 centimetara.
    Upalite pećnicu i zagrijte je na 200°C dok pripremate nadjev.
    Usitnite svježi špinat, a dimljenu vratinu narežite na kockice. Sve pomiješajte s ricotta sirom. Dodajte sitno naribani gouda sir pa dobro začinite i promiješajte nadjev.
    Jednu jušnu žlicu nadjeva stavite na sredinu svakog kvadrata lisnatog tijesta. Zavrnite rubove lisnatog prema sredini pa ga premažite razmućenim jajetom kako bi prilikom pečenja jastučići dobili lijepu zlatnu boju.
    Pecite 18 do 20 minuta i poslužite jastučiće tople.
    IDEJA: Ako vam ostane nadjeva, poslužite ga kao umak (dip) uz lisnate jastučiće. Nadjev prebacite u vatrostalnu posudicu i zagrijte u pećnici 10-ak minuta, dovoljno da se tvrdi sir rastopi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake