Pečeni marinirani lubin s dinstanim koromačem
Sastojci:
- 1 koromač
- 40 g maslaca
- maslinovo ulje
- 2 cijela lubina
- 1 češanj češnjaka
- 1 svježa crvena čili papričica
- 1 limun
- sol
- papar
Priprema:
Koromač oprati i izrezati na ploške. Maslinovo ulje i maslac zagrijati u tavi na laganoj vatri, dodati koromač i kuhati 25 minuta na lagano dok se ne karamelizira, na kraju dodati sol i papar. Zagrijati pećnicu na 180°C, oprati, očistiti ribu i ocijediti. Oguliti i sitno nasjeckati češnjak i čili, a zatim utrljati u ribu, posoliti i popapriti, potom limun isjeći na ploške, staviti 2 do 3 kriške u utrobu lubina. Peći na 25-30 minuta na temperaturi 180°C. Poslužiti uz karamelizirani koromač.
Primjedbe
Objavi komentar