Lovački paprikaš

                  Lovački paprikaš

Sastojci

  4 osobe

750 g krte junetine
 200 g dimljene slanine
3 velike crvene babure
2 velike glavice crnog luka
3 čena belog luka
500 ml crnog vina
  • po ukusu so,biber, suvi začin
  • 1 kašika pirea od paprike ili 2 pune kašike ajvara
  • 500 ml vina
  • persun
  • 2 do 3 lovorova lista 
  •                                                       
  • priprema

  1. 1.


    Meso u komadu oprati i iseći ga na veće kocke.
    Slaninu, luk, paprike iiseći na krupnije parčiće. Beli luk iseći na komadiće.
  2. 2.
    U dublju šerpu po dnu staviti polovinu isečene junetine, preko junetine staviti slaninu, luk, papriku, beli luk, listove lovora i preko toga završiti sa preostalim mesom.
    Posoliti, pobiberiti, posuti sa suvim začinom.
    Preliti sa nekoliko kašika ulja a u vino razmutiti pire od paprika ili ajvar i preliti preko mesa.
  3. 3.
    Poklopiti i krčkati na slaboj temperaturi oko 2 sata ili dok se meso ne skuva i bude mekano.
    Nemojte mešati, već povremeno protresite šerpu.
    Ovako možete da pripremite i u zemljanoj posudi u rerni i krčkajte na manjoj temperaturi nekoliko sati, bez otkrivanja.
    Kad se dovoljno ukrčkalo poslužiti sa skuvanim pirinčom ili kuvanim krompirom posuto sa seckanim peršunom










Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake