Lovački paprikaš
Lovački paprikaš
Sastojci
4 osobe
750 g krte junetine
200 g dimljene slanine
3 velike crvene babure
2 velike glavice crnog luka
3 čena belog luka
500 ml crnog vina
- po ukusu so,biber, suvi začin
- 1 kašika pirea od paprike ili 2 pune kašike ajvara
- 500 ml vina
- persun
- 2 do 3 lovorova lista
-
- priprema
4 osobe
750 g krte junetine
200 g dimljene slanine
3 velike crvene babure
2 velike glavice crnog luka
3 čena belog luka
500 ml crnog vina
750 g krte junetine
200 g dimljene slanine
3 velike crvene babure
2 velike glavice crnog luka
3 čena belog luka
500 ml crnog vina
- po ukusu so,biber, suvi začin
- 1 kašika pirea od paprike ili 2 pune kašike ajvara
- 500 ml vina
- persun
- 2 do 3 lovorova lista
- priprema
- 1.
Meso u komadu oprati i iseći ga na veće kocke.
Slaninu, luk, paprike iiseći na krupnije parčiće. Beli luk iseći na komadiće.
- 2.
U dublju šerpu po dnu staviti polovinu isečene junetine, preko junetine staviti slaninu, luk, papriku, beli luk, listove lovora i preko toga završiti sa preostalim mesom.
Posoliti, pobiberiti, posuti sa suvim začinom.
Preliti sa nekoliko kašika ulja a u vino razmutiti pire od paprika ili ajvar i preliti preko mesa.
- 3.
Poklopiti i krčkati na slaboj temperaturi oko 2 sata ili dok se meso ne skuva i bude mekano.
Nemojte mešati, već povremeno protresite šerpu.
Ovako možete da pripremite i u zemljanoj posudi u rerni i krčkajte na manjoj temperaturi nekoliko sati, bez otkrivanja.
Kad se dovoljno ukrčkalo poslužiti sa skuvanim pirinčom ili kuvanim krompirom posuto sa seckanim peršunom
- 1.Meso u komadu oprati i iseći ga na veće kocke.Slaninu, luk, paprike iiseći na krupnije parčiće. Beli luk iseći na komadiće.
- 2.U dublju šerpu po dnu staviti polovinu isečene junetine, preko junetine staviti slaninu, luk, papriku, beli luk, listove lovora i preko toga završiti sa preostalim mesom.Posoliti, pobiberiti, posuti sa suvim začinom.Preliti sa nekoliko kašika ulja a u vino razmutiti pire od paprika ili ajvar i preliti preko mesa.
- 3.Poklopiti i krčkati na slaboj temperaturi oko 2 sata ili dok se meso ne skuva i bude mekano.Nemojte mešati, već povremeno protresite šerpu.Ovako možete da pripremite i u zemljanoj posudi u rerni i krčkajte na manjoj temperaturi nekoliko sati, bez otkrivanja.Kad se dovoljno ukrčkalo poslužiti sa skuvanim pirinčom ili kuvanim krompirom posuto sa seckanim peršunom
Jako ukusno 😊
OdgovoriIzbriši