DA LI STE ZNALI?

Da li ste znali da je čaj, uz kafu, napitak koji se ubedljivo najviše konzumira širom sveta? Ako se malo više istraži, lako saznajemo da je čaj svakako i najzdraviji napitak, svakako zdraviji od kafe, a pogotovo od nekih preradjenih sokova, alkohola i slično.


Hajde da se osvrnemo na to zašto je čaj zapravo tako zdrav i dobar?


- Produžava život. Njihovim konzumiranjem činite dobro za vaše srce, za vaš mozak i generalno za imunitet kompletnog organizma pa je na taj način i vaš život produžen.

- Utiče na smanjenje stresa. Brojna istraživanja su pokazala da vas čaj smiruje, opušta i rešava stresa koji se nagomila tokom dana.

- Čini vaše zube zdravijim. Fluor i flavanoidi iz čaja su najzaslužniji za to što čaj pozitivno utiče na zdravlje zuba.

- Odličan je kao prevencija za rak. U ovome je posebno dobar zeleni čaj, ali i mnoge druge vrste čajeva se jako efikasno koriste u prevenciji.

- Dobar je izbor ukoliko želite da smršate. Veliki broj čajeva je sjajan kada je reč o gubljenju kilograma. Jedan od najboljih je svakako beli čaj, koji je poznat po tome da vrlo efikasno deluje na mršavljenje i popravlja vašu liniju.

- Pomaže vam da imate kvalitetniji i bolji san. Mnogi ljudi koji su patili od insomnije, odnosno nesanice su to uspešno uspeli da izleče pomoću čajeva.


Pored ovih prednosti, zavisno od vrste čaja oni imaju još mnogo mnogo benefita za čovekovo zdravlje. Takodje, odličan su izbor i za dobar i zdrav početak dana, uz jutarnji obrok. U čaju je spas za bilo koji problem i za veliku većinu bolesti. Čak i ako nemate nikakvih zdravstvenih problema, trebalo bi da ih pijete bar iz preventivnih razloga da očuvate svoje dobro zdravlje što je duže moguće.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake