Paketići s piletinom i špinatom

Sastojci:
  • 2 paketa već razvaljanog lisnatog tijesta ili 1 paket od 2 pločice
  • 8 komada piletine (bijelog mesa ili iskoštenog zabatka)
  • 200 g svježeg špinata ili 250 g smrznutog
  • 150 g vratine
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja
  • 1 žličica sezama
Priprema:
Meso pripremiti tako da bijelo meso izrežete na komade željene veličine, a ako koristite zabatke, potrebno vam je 8 komada. Posoliti.
Vratinu izrezati na kocke i prepržiti. Ako koristite svježi špinat, potrebno ga je oprati i prepržiti na malo masnoće dok ne otpusti. Smrznuti je samo potrebno odmrznuti. Posoliti po želji. Imajte na umu da ste meso već posolili. U ohlađeni špinat umiješati prženu vratinu i jedno jaje da sve poveže.
1 lisnato tijesto prerezati na 4 jednaka komada. Na svaki komad staviti 1/8 nadjeva od špinata i jedan komad piletine. Saviti desnu i lijevu stranu tijesta prema unutra i zarolati. Stranu gdje se tijesto preklapa okrenuti prema dolje. Sve ponoviti sa drugim komadom tijesta.
Paketiće složiti na tepsiju obloženu masnim papirom, na par mjesta izbockati vilicom i premazati cijelim izmućenim jajetom. Po želji posuti sezamom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva dok ne porumene. Otprilike 30 minuta.
Ako želite prilog, pire krumpir je po meni nekako najbolji izbor, ali i obična zelena salata je sasvim dovoljna.
Savjet: U špinat svakako možete dodati bijeli luk u količini koju želite. Ja ga za sada izbjegavam zbog djeteta ali inače izvrsno nadopunjuje ovo jelo.
Dobar tek!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake