Juha caprese od pečenih rajčica

Sastojci:
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 kg miksa svježih rajčica
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 4 sušene rajčice u ulju
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 50 g lišća bosiljka, plus nekoliko za ukras
  • 1 ½ žlice crnog vina octa
  • 4 kriške crnog kruha
  • 2 x 125 g mozzarelle
Priprema:
Izrezati češnjak na pola i staviti u posudu za pečenje skupa s rajčicama i malo maslinova ulja. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 °C. Peći oko 25 minuta. Nakon toga izvaditi rajčice i u blender staviti pečene rajčice, sušene rajčice, šećer, bosiljak, ocat i 3 žlice ulja.
Miksati dok ne postane glatko, a zatim staviti u posudu i ostaviti sa strane na sobnoj temperaturi. Na vrućoj tavi s malo maslinova ulja tostirati crni kruh.
Poslužiti juhu na sobnoj temperaturi u plitkim zdjelama, s pola mozzarelle u središtu tanjura, ukrasiti listovima bosiljka, crnim paprom i s nekoliko kapi ulja, uz tostirani kruh.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake