Juha caprese od pečenih rajčica
Sastojci:
- 1 češanj češnjaka
- 1 kg miksa svježih rajčica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 4 sušene rajčice u ulju
- 1 žlica smeđeg šećera
- 50 g lišća bosiljka, plus nekoliko za ukras
- 1 ½ žlice crnog vina octa
- 4 kriške crnog kruha
- 2 x 125 g mozzarelle
Priprema:
Izrezati češnjak na pola i staviti u posudu za pečenje skupa s rajčicama i malo maslinova ulja. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 °C. Peći oko 25 minuta. Nakon toga izvaditi rajčice i u blender staviti pečene rajčice, sušene rajčice, šećer, bosiljak, ocat i 3 žlice ulja.
Miksati dok ne postane glatko, a zatim staviti u posudu i ostaviti sa strane na sobnoj temperaturi. Na vrućoj tavi s malo maslinova ulja tostirati crni kruh.
Poslužiti juhu na sobnoj temperaturi u plitkim zdjelama, s pola mozzarelle u središtu tanjura, ukrasiti listovima bosiljka, crnim paprom i s nekoliko kapi ulja, uz tostirani kruh.
Miksati dok ne postane glatko, a zatim staviti u posudu i ostaviti sa strane na sobnoj temperaturi. Na vrućoj tavi s malo maslinova ulja tostirati crni kruh.
Poslužiti juhu na sobnoj temperaturi u plitkim zdjelama, s pola mozzarelle u središtu tanjura, ukrasiti listovima bosiljka, crnim paprom i s nekoliko kapi ulja, uz tostirani kruh.
Primjedbe
Objavi komentar