DIPLOMAT TORTA

Za testo:
  • 2 jaja,
  • 6 kašika šećera u prahu,
  • 6 kašika brašna,
  • prstohvat soli
Za fil:
  • 500ml slatka pavlaka
  • 3 kašike šećera u prahu,
  • 6 žumanaca,
  • 6 kašika šećera,
  • 100 ml mleka,
  • 10 g želatina
  • 1 konzerva mandarina,
  • 1 konzerva ananasa
  • 1 konzerva breskve
Za ukrašavanje:
  • voće, 100 gr čokolade 1 paket piškota
Za testo:
Izmiksirati belanca sa malo soli. dodajte šećer pa mutite jače 10 minuta. Dodajte šumanca. na kraju dodajte brašno i sve promešajte. pečite 2 lista od ove smese na umerenoj vatri 15 minuta. Kad su pečeni skroz ih ohladite.
Ocedite konzerve i iseckajte voće. Ako vam je previše ne morate sve,a možete da kombinujete koje volite.
Krem:
Pomešajte žumanca sa 6 kašika šećera i mleka a zatim stavite na vatru da se skuva. Ohladite. Izmutite slatku pavlaku sa prah šećerom pa dodajte smesi. Istopite želatin u soku od ananasa i zagrejte,malo,da se skroz otopi,malo prohladite pa dodajte spojenim smesama,dobro izmutite. Da ne rizikujete sa želatinom kad ga otopite umutite ga sa par kašika smese od slatke pavlake pa tek onda ga dodajte u fil. Na kraju dodajte seckano voće.
U kalup kojem se skida obruč stavite prvu koru pa piškote,uspravno,nemojte ih natapati,pa polovinu fila,drugu koru i odgore drugu polovinu fila.
Hladite je 3-4h.
Čokoladu otopite pa na pek papir kašikom vadite i pravite male oblike,pošto je papir mastan,kad se ohlade možete lako da ih skinete i zabodete u tortu kao dekoraciju.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake