KAKO NAPRAVITI TIČINO ILI FONDAN

SASTOJCI
  • 60ml hladne vode
  • 1 vrećica + mala žlica želatine u prahu
  • 8 žlica fruktoze ili glukoze
  • 1 žlica vode
  • 15ml glicerina
  • oko 1kg šećera u prahu
POSTUPAK IZRADE
1. 60 ml vode zalijte na želatinu, da nabubri.
2. Fruktozu stavite u lončić, dodajte jednu jušnu žlicu vode i stavite na laganu vatru, morate je otopiti da dobijete gusti sirup (dobro paziti: između gustog sirupa i karameliziranog šećera mali je korak).

3. U taj sirup, kad se mrvu ohladi (cca 10 sekundi) dodajte glicerin malo po malo konstantno mješajući.
4. Tu vruću smjesu dodajte polako u želatinu i mješajte da se otopi.
5. Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu.
6. Malo po malo ulijevajte smjesu i mješajte (ne kuhačom kojom inače kuhate jer će pokupiti miris). Uskoro ćete morati rukama miješati smjesu. U principu iskoristi se cijela kila šećera, ponekad ne, a ponekad morate još dodati.
7. Smjesa mora biti kompaktna, nešto kao stari dobri plastelin.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake