Želite se riješiti masnih naslaga? Ne jedite ove stvari

Ukoliko ste odlučili masne naslage na svom trbuhu skidati tjelovježbom i smanjenim porcijama, to je dobar početak, ali da biste lakše stigli do željenog cilja, bilo bi dobro potpuno se odreći pojedine hrane i pića
Topljeni sir
Sirevi su vrlo kalorični i puni zasićenih masti. Za ravniji trbuh izbjegavajte prerađeni topljeni sir, a priuštiti si možete manje porcije onog bez dodataka.
Gazirana pića
Gazirana pića puna su umjetnih sladila i fruktoznog kukuruznog sirupa. Niti dijetalne varijante ovih sokova s raznim umjetnim sladilima nisu ništa bolje pa ako želite ravan trbuh, izbjegavajte slatka pića.
Mesne prerađevine
Svoju dnevnu potrebu za bjelančevinama radije zadovoljite iz nekog biljnog izvora ili manje masnih životinjskih izvora, poput piletine ili ribe na žaru. 
Alkohol
Za masnoće koje se nakupljaju na trbuhu, pokazala je jedna studija, nije presudna samo vrsta alkohola koju pijete, nego i način na koji ga pijete. Ako nazdravljate s kolegama, učinite to jednim pićem, a ako zdušno prihvaćate preporuku stručnjaka da uz večeru pijete crno vino bogato antioksidantima, koje je čudotvorno za vaš kardiovaskularni sustav, neka to ne bude više od jedne čaše.
Voćni sokovi
Za tanji struk radije sami napravite sok ili smoothie kod kuće od svježih i zdravih sastojaka. No ne pretjerujte s njima, jer iako u njih nećete dodavati šećer, voće je puno fruktoze.
Kruh 
Pojedete li umjesto kruha za doručak više bjelančevina ili voća, iznenadit ćete se višom razinom energije tijekom dana. Kruh ne morate u potpunosti izbaciti, ali birajte onaj od cjelovitih zrna, bogatiji hranjivim sastojcima, koji će vam pružiti dulji osjećaj sitosti.
Dijetalna hrana
Hrana i napici reklamirani kao dijetni možda imaju malo kalorija i masnoća, ali obično imaju vrlo visoku razinu natrija i konzervansa. Ne uskraćujte si hranu bogatu vitaminima i mineralima - osim što ćete se duže osjećati sitima, s vremenom ćete primijetiti poboljšanja na kosi, koži i u raspoloženju.
Sol
Premda ne doprinosi gomilanju masnoće na trbuhu, sol može uzrokovati nadutost u tom području, što također ne želite. Ne pretjerujte s njezinom upotrebom u kuhinji, a bogatstvo okusa postignite dodajući svježe biljke i začine poput đumbira, bosiljka i kurkume

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake