Pročitajte 22 zanimljive činjenice o svemu i svačemu

Jeste li znali da će hobotnica pojesti i vlastite krakove ako zaista ogladni, ili da je jedini kontinent bez zmija Antarktika? Znate li da je Bill Cosby prvi crni glumac koji je osvojio nagradu Emmy za najbolju mušku ulogu, a da žvakanje žvakaće gume za vrijeme čišćenja luka sprječava suze? Pročitajte još niz zanimljivih činejnica o svemu i svačemu
1. Bruce Lee je bio toliko brz da su usporavali filmske scene s njim kako bi se njegovi pokreti mogli jasno vidjeti.
2. Bill Cosby je bio prvi crni glumac koji je osvojio nagradu Emmy za najbolju mušku ulogu.
3. Charlie Chaplin je započeo karijeru u show biznisu kad je imao pet godina.
4. Aligator se ne može kretati unatrag.
5. Nakon što pojede hranu, muha je ispljune i ponovo pojede.
6. Hobotnica će pojesti vlastite krakove ako jako ogladne.
7. Mačke mogu proizvesti 100 različitih zvukova, a psi desetak.
8. Omiljena hrana žohara je ljepilo na poleđini poštanske marke.
9. Jedini kontinent bez zmija je Antarktik.
10. Američki oposum, torbar, donese mlade na svijet 12 ili 13 dana poslije začeća.
11. Statua američke filmske akademije je dobila ime po ujaku jedne knjižničarke. Naime, knjižničarka američke filmske akademije se našalila da statua liči na njenog ujaka Oscara. Ime je prihvaćeno.
12. Astronautima nije dozvoljeno da jedu grah prije odlaska u svemir jer plinovi mogu oštetiti njihova svemirska odjela.
13. Žvakanje žvake dok gulite luk spriječit će suze.
14. Najstarije sveučilište u SAD-u je Harvard.
15. S devet godina Einstein još nije znao točno govoriti. Njegovi roditelji su mislili da je retardiran.
16. U Kini u vrijeme Kublaj Kana, svatko kome je usjeve uništio grom bio je oslobođen poreza naredne tri godine. Ovo nije bio nesebičan potez jer su Kinezi mislili da je grom znak Božieg neodobravanja. Osim što je Kan prihvatio novac od nekoga tko je bio pogođen Božjom ljutnjom, mogao je navući nesreću i na sebe.
17. U starom Egiptu djeca su u školi pisala na glinenim pločicama. Štapićima su urezivali slova u meku glinu, a kada bi se pločica osušila, odnosili su je učiteljici na pregled.
18. SAD je zemlja s najviše telefonskih priključaka na svijetu. Prema posljednjim podacima u SAD-u ima 170 milijuna priključaka.
19. Engleska riječ ‘set’ za koju se kao prvo značenje navodi ‘komplet’, kao imenica ima 58, kao pridjev 10, a kao glagol 126 značenja.
20. Od srednjeg vijeka crvena boja označava pobjedu. U to vrijeme vladari su morali prostrijeti svoj popularni ogrtač da bi pobjednik prešao preko njega. Od tog običaja nastalo je pravilo da se prilikom dolaska važnijih državnika pred njih prostre crveni tepih.
21. Suprotno od ukorijenjenog mišljenja, magarci spadaju u najpametnije kopitare. Oni naprimjer, dlakama na bradi probaju je li kroz žičanu ogradu puštena struja, a na opasno mjesto stupaju samo kad vlasnici prijeđu preko njega.
22. Svake godine na Eiffelovom tornju mijenjaju se šarafi kao dio rutinskog održavanja i ogromne pare dobiju se njihovom prodajom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA

MILKA TORTA

Kinder bueno torta bez pečenja kao čokoladni chesecake